Helsen er den mest dyrebare du eier

Helsen er noe av det viktigste vi har i livet. Uten helsen, vil vi ikke fungere optimalt. Men dessverre lever vi i en tid hvor det er enkelt å ofre helsen, da jobb og en travel hverdag er noe vi prioriterer over andre ting i hverdagen. Det er faktisk kommet så langt at Verdens helseorganisasjon har anerkjent utbrenthet som en sykdom. Det er rett skremmende å se hvor langt vi trekker vår helse, og glemmer å slappe av og å få nok søvn som er det viktigste for en balansert helse.

1. Mindre natur

Ikke nok med det viser en undersøkelse at vi bruker nesten 80-90% av vår tid innendørs, og dermed bruker vi mindre og mindre tid i naturen. Naturen er nemlig en viktig del av å opprettholde et stressfritt liv og en balansert mental helse. Det er nok en grunn til at mange nye bytutviklere har startet å implementere natur i storbyer, så vi ikke er så mye separert fra naturen.

2. Enkle måter å passe på helsen

Det første og viktigste er nok å roe ned i livet. Stress er i dag noe av de største grunnene til at mennesker er syke eller lider ev angst og depresjon. Derfor er det anbefalt å bruke litt tid på å finne ut av hva man egentlig vil bruke tid på. Det viktigste punkter er nok å få nok søvn, slappe mer av, være mer ute i naturen, få nok bevegelse og trening, spise sunt og eventuelt prøve ut meditasjon. Meditasjon er en god måte å finne roen i en hektisk hverdag, og får deg til å fokusere på det som skjer i nået. Dette tar tid å mestre, men er verdt å bruke tid på. Andre enkle måter er å få en massasje, da én times massasje kan tilsvare 7 timers søvn. Ønsker du også å sjekke ting som blodtrykk eller puls, kan du også sjekke Test-deg.no, hvor du kan enkelt bestille hjem legeartikler til hjemmebruk.