Hva er dugnad?

Dugnad er når et fellesskap av mennesker kommer sammen for å utføre ulønnet eller frivillig arbeid, som har en eller annen betydning for alt fra enkeltindivider til prosjekter på nasjonalt nivå.

Dugnad er en gammel norsk tradisjon som har eksistert siden viking tiden, og ordet dugnad kommer faktisk fra norrønt og betyr “god gjerning”. Er det ikke flott at denne tradisjonen har vært en stor kulturell del i Norge? Dugnad er faktisk så integrert i det norske samfunnet, og til den grad at ordet ble kåret til Norges nasjonalord.

1. Salgsdugnad

Denne tradisjonen har også utviklet seg til å bli større, mer strukturert og effektivt. Salgsdugnad er en nye måte å utføre dugnader på, og handler om at mennesker går sammen for å selge produkter for å samle penger til en sak – om det er å samle penger til russebussen, klassetur, idrettsklubben eller noe annet. Det finnes mange nye produkter på markedet spesielt for dugnader, og de klassiske produktene er å selge kaker eller kakebokser, toalettpapir, tennbriketter, julenek, sokker og mye mer. På grunn av dette er det kommet nye leverandrører på markedet som tilbyr dugnadsprodukter, og gjør det mer enkelt for enkeltindivider, foreninger, nabolag osv. å utføre dugnadsarbeid.

2. Nye leverandører for salgsdugnad

På grunn av de nye leverandørene er dugnaden effektivisert. De fleste leverandører har sin egen hjemmeside som fungerer akkurat som en nettbutikk. Du skal bare klikke på noen knapper, og på null komma niks kan du få produktene på døren. De fleste har også returrett og rask levering, som forenkler hele prosessen. Det finnes så mange forskjellige dugnadsleverandører nå, at det også finnes hjemmesider som gir en oversikt over alle leverandørene.

3. Norgesbriketten

Et eksempel på en leverandør som jobber med salgsdugnad, er Norgesbriketten.no. De har utviklet et kvalitetsprodukt, som er tennbriketter og som de har gitt navnet Norgesbriketten. Den er også miljøvennlig, da den ikke har noen giftstoffer i produktet og brikettene er også laget av FSC sertifisert tre. Denne merkeordningen indikerer at tennbrikettene er produsert på bærekraftig skogbruk. Norgesbriketten tilbyr også 30 dagers åpent kjøp, returrett, rask levering og andre gode tjenester. Man kan også enkelt regne ut hvor mye man kan tjene hvis man kjøper x antall bokser ved å bruke tjenestekalkulatoren.

Med andre ord kan man enkelt komme i gang med dugnadsarbeid med Norgesbriketten, men også gjennom de mange andre leverandørene på markedet som er i konstant utvikling.